Maldivi - čarobni otoci

I dio

Posjetite zadnji raj na zemlji i doživite čari tih mističnih otoka. Ako dakle tražite mistično more i bijele pješčane plaže, Maldivi vas definitivno neće razočarati.


Sunny beach

Maldivi su glavna destinacija ronioca, ovdje dolaze iz cijelog svijeta na prekrasni koraljni greben i bogat šaren život ispod vode.

Ali, kako otići u raj na zemlji za što manje para i u što boljem periodu?

Resort

Prvo, potrebno je rezervisati kartu barem pola godine unaprijed. U mom slučaju je bio let iz Sarajeva, preko Dubai-a za Male. Takođe, treba voditi računa o prevozu sa aerodroma na željeni atol na Maldivima (Maldivi su lanac 26 koraljnih atola jugozapadno od Šri Lanke koji se protežu preko ekvatora u dužini 754 km).

Postoje dva načina prevoza – avio prevoz i prevoz gliserom. Prevoz gliserom je dosta jeftiniji, ali gledajte da niste baš blizu atola u blizini aerodroma, zbog čistijeg mora na atolima koji su dalje od luka i aerodroma. Jeftinija varijanta su sukladno tome smještajni kapaciteti i resorti koji se nalaze blizu aerodroma. Taxi po Maleu stoji 1 euro, autobus (da, tamo imate i autobuse) stoji ispod 1 eura. Prevoz hidroavionom može čak biti i skuplji od avio karte do Maldiva, pa se dobro raspitajte i ugovorite cijenu ukoliko želite neke lokalne letove prema otocima.

Blue sea and beach
Kada budete rezervisali resort, rezervišite minimalno polupansion, jer tamo je hrana ako niste na 
polupasnionu strašno skupa, jer se onda u restoranu servira a la carte, dok je polupansion na bazi švedskog stola.

Kada dođete na Maldive, osjećat ćete se kao da ste na drugoj planeti. To se riječima ne može opisati. Od usluge, do pogleda, preko zalaska sunca, morskih specijaliteta, itd.



A ako volite ronjenje na dah, to je tek nešto posebno, i zaslužuje posebnu pažnju. Takvo iskustvo ronjenja na koralnim grebenima nećete tako lahko naći na drugom mjestu.







Pogledajte kako je rezort pozicioniran blizu plaže u našem videu ispod!






Pratite nas! 
U nastavku će biti serija članaka o putovanju na Maldive.

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Let’s Visit Paris

From Paris with Love